Ak sa snažíte zredukovať svoju váhu, zeleninový šalát s kuracím mäsom je pre vás tou ideálnou voľbou. Získate všetky potrebné vitamíny, bielkoviny, cukry a ešte sa aj dobre najete. Zeleninu si pravdaže môžete vybrať podľa seba, ale dajte si pozor na KJ.
Ingrediencie (1 porcia):
- Hlávkový šalát – 4 listy
- 2 paradajky
- 1 žltá a 1 zelená paprika
- 2 lyžičky kukurice
- ½ uhorky
- ½ kalerábu
- 50g nízkotučného syra
- 100g kuracích pŕs
- Olivový olej
- Biely nízkotučný jogurt
- Soľ, korenie, grilovacie korenie, korenie na šalát
- Kúsok citrónu alebo citrónovej šťavy
Ako na to ?
Postup je veľmi jednoduchý, pokiaľ nakúpite správne potraviny, už na príprave nemáte čo pokaziť. Umyte a očistite zeleninu. Papriku zbavte semienok, kaleráb šupky. Pripravte si tiež kocku kvalitného syra. Všetko nakrájajte na kocky. Na kocky nakrájajte aj kuracie mäso, dochuťte soľou, korením, grilovacím korením, … Pripravené mäso osmažte na olivovom oleji, chvíľku nechajte podusiť. Dresing pripravte z bieleho jogurtu, vymačkajte do neho časť citrónu, pridajte korenie na šalát. Bylinky môžete dodať podľa chuti. Niekto pridáva tiež strúčik cesnaku, cukor, horčicu alebo sójovú omáčku. Pokiaľ sa však snažíte o diétny obed, mali by ste s takýmito ingredienciami šetriť !
Mäso a nakrájanú zeleninu dôkladne premiešajte, môžete pridať aj lyžičku olivového oleja a trochu šalátového korenia. Na šalát pridajte hotový dresing. Pokiaľ máte šalát ako hlavné jedlo, môžete si dopriať tiež opečený toast alebo celozrnnú žemľu.